У Польщі всі українські діти-біженці підуть до місцевих шкіл

З 1 вересня усі українські діти-біженці в Польщі будуть ходити до школи

У Польщі знаходиться 50-60 тис. українських школярів, які не відвідують польські школи

З першого вересня усі українські діти-біженці, які перебувають у Польщі будуть зобовʼязані ходити до тамтешніх шкіл. Законопроєкт від Міністерства освіти Польщі, який зобов’яже майже 60 тис. учнів відвідувати польські школи, знаходиться на завершальному етапі. Про це 4 квітня повідомила Радіо Свобода, з посиланням на заступницю міністра освіти Польщі Йоанна Муха.

Українська сторона зацікавлена в цьому законі

За словами заступниці міністра, українська сторона зацікавлена в цьому впроваджені. “Українська сторона дуже зацікавлена у тому, щоб обов’язок відвідувати польські школи українськими дітьми був впроваджений. Зі свого боку вони пропонують співпрацю і ми з цієї пропозиції скористаємося. Більша частина цієї програми вже готова, чекаємо на погодження закону і тоді офіційно поінформуємо про деталі” — розповіла Йоанна Муха. За її словами, у Польщі знаходиться 50-60 тис. українських школярів, які не відвідують польські школи.

Для українських дітей в польських школах запровадять уроки української мови і працевлаштують вчителів з України, пришвидшивши процедуру нострифікації дипломів. Також дітей навчатимуть європейської інтеграції. Польське міністерство освіти вважає, що ці знання їм знадобляться у під час вступу України до Європейського союзу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності