Тридцять учасників бойових дій викладають “Захист України” у школах Львівщини

Кабінет "Захист України"

Львівщина першою в Україні скерувала субвенцію на оновлення кабінетів “Захисту України” у школах області. З 2021 року з бюджету Львівської області на оснащення кабінетів “Захисту України” скерували 23 млн 300 тис. грн. Також понад 18 млн спрямували з місцевих бюджетів.

Серед вчителів, які викладають предмет “Захист України” на Львівщині, є 30 ветеранів. Вони через стан здоров’я не можуть продовжувати службу у лавах ЗСУ, тому почали викладати предмет “Захист України” у школах області. Про це 2 квітня повідомили на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

“Завдяки технічному забезпеченню та освітянам, які з власного досвіду знають, що таке участь у бойових діях, уроки “Захисту України” дуже жваві. Хлопці та дівчата вчаться мінної безпеки, поводитися зі зброєю та надавати першу домедичну допомогу”, — розповів голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Як зазначає начальник Львівської ОВА, для отримання цих знань дітям потрібно викладати актуальну теорію та забезпечити можливість тренуватися зі сучасним знаряддям. 

Скільки грошей виділили на облаштування кабінетів “Захисту України”

З 2021 року з бюджету Львівської області на оснащення кабінетів “Захисту України” скерували 23 мільйони 300 тисяч гривень. Також 18 мільйонів і 300 тисяч спрямували з місцевих бюджетів. За ці гроші облаштували 105 кабінетів (закупили манекени, навчальну зброю, протигази, турнікети тощо), придбали інтерактивні лазерні тири для 10 закладів освіти обласного підпорядкування, в тому числі для 7 навчальних закладів професійно-технічної освіти та Львівського військового ліцею імені Героїв Крут. “Тепер нашу ініціативу масштабують на всю країну», – розповів Максим Козицький. Він також додав, що залишилося облаштувати ще 100 навчальних кабінетів та 30 тирів у нашій області. 

Нагадаємо, львівські школи були учасниками проєкту від НАЗК “Прозорі школи”. Впродовж семестру школярам розповідали про корупцію, що таке конфлікт інтересів та як діяти при їх виявленні. Проєкт “Прозорі школи” стартував у 2022 році. Участь у ньому взяли школи Вінниці, Запоріжжя, Кропивницького та інших міст. До участі у проєкті у 2023- 2024 навчальному році зголосилися 45 шкіл Львова, а це найбільша кількість серед шкіл з одного міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності