• Головна
  • Україна
  • Оцінки українських учнів у закордонних школах зараховуватимуть в Україні

Оцінки українських учнів у закордонних школах зараховуватимуть в Україні

Школярам-біженцям потрібно буде принести в українську школу відповідну довідку з закордонної школи, щоб їм автоматично зарахували оцінки з низки предметів, фото ілюстративне

Щоб оцінки були зараховані автоматично, після повернення в Україну учні мають принести інформаційну довідку з закордонної школи

Оцінки, які українські учні отримали в закордонних школах, зараховуватимуться в Україні. Відповідні методичні рекомендації Міністерство освіти затвердило ще торік, повідомило в четвер, 1 лютого, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти, діти-біженці після повернення будуть зараховані до закладів загальної середньої освіти України — туди, де навчалися раніше, або в будь-які інші. Всі оцінки, отримані за кордоном, при поверненні перезараховуються. Для цього достатньо надати інформаційну довідку, до якої мають бути прикріплені:

  • витяг оцінок, здобутих за кордоном;
  • довідка про систему оцінювання, яка застосовується в країні перебування.

Раніше Міносвіти дозволило учням-біженцям з України вивчати дистанційно в українських школах або на базі Міжнародної української школи лише навчальні предмети українознавчого компонента — українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет «Я досліджую світ» (у частині громадянської й історичної освітньої галузі) і складати їх під час річного оцінювання в українських школах. Інші предмети, такі як математика, природничі науки тощо діти вивчають і складають у закордонних школах. Таким чином, українські школи виставлятимуть за ці предмети оцінки відповідно до довідки із закордонної школи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності