• Головна
  • Україна
  • Мінна безпека та керування дронами: в школах запустять оновлений предмет «Захист України»

Мінна безпека та керування дронами: в школах запустять оновлений предмет «Захист України»

Мінна безпека та керування дронами: в школах запустять оновлений предмет «Захист України»

Пілотний проєкт стартує вже наступного місяця у різних областях України

З вересня Міністерство освіти і науки планує запустити пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України".

Про це повідомила пресслужба МОН.

Оновлену дисципліну запустять в школах різних областей України. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у проєкті, програму дисципліни фіналізують.

«Важливо навчати дітей того, що їм цікаво та актуально. Навики домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть у пригоді в походах або якщо трапиться халепа. Знання з мінної безпеки допоможуть правильно поводитися з вибухонебезпечними предметами та вбережуть життя і здоров'я. А навички керування БПЛА використовують відеографи, геодезисти, археологи та ще безліч спеціалістів у професійній діяльності», - йдеться в повідомленні.

Щоб пілот проєкту відбувся успішно, МОН проведе курс підготовки для вчителів. Для цього залучать міжнародні і громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих і готові навчити педагогів керувати FPV дронами, надавати домедичну допомогу тощо. 

Найближчим часом робочі групи почнуть працювати над пропозиціями. Зокрема, вони актуалізують програму та збільшать кількість практичних занять, додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники та захисниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності