До ЛНУ імені Івана Франка приєднали Інститут фізичної оптики імені Ореста Влоха

До ЛНУ імені Івана Франка приєднали Інститут фізичної оптики імені Ореста Влоха

Інституту фізичної оптики імені О. Г. Влоха розташований у Львові на вулиці Драгоманова, 23

13 лютого уряд ухвалив рішення про приєднання Інституту фізичної оптики імені О. Г. Влоха до Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук

Окрім цього Українську інженерно-педагогічну академію приєднають до Харківського Національного університету імені Каразіна.

Ці рішення є продовженням курсу на посилення університетської науки. Тепер ці наукові установи зможуть об’єднати зусилля та ресурси із ЗВО для розвитку наукових досліджень та інноваційних проєктів. Таке об’єднання дасть можливість інститутам отримати більше ресурсів для розвитку наукового потенціалу”, — написав міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Інститут фізичної оптики імені О.Г.Влоха розташований у Львові на вулиці Драгоманова, 23. Інститут створено на основі школи з параметричної оптики, яка є унікальною за своїм спрямуванням та рівнем досліджень не лише в Україні, але й у світі. Засновником школи був вчений зі світовим ім'ям, відомий громадський діяч, професор Орест Влох. На фізичному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка професор Орест Влох, після відкриття ним явища електрогірації, створив кафедру нелінійної оптики.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності