Борису Джонсону у Львові вручили звання почесного доктора ЛНУ ім. Франка

Борису Джонсону у Львові вручили звання почесного доктора ЛНУ ім. Франка

Борис Джонсон став 36 почесним доктором ЛНУ і другим закордонним політичним діячем, який має цей статус.

До Львова 9 вересня приїхав Борис Джонсон. Він завітав до Львівського національного університету ім. Івана Франка.

На урочистому засіданні Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка вручила почесне звання «Доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка» видатному британському політику колишньому прем'єр-міністру Великої Британії Борисові Джонсону.

«Пан Джонсон неодноразово наголошував на героїзмі українців і відверто визнавав, що неадекватна реакція Заходу на анексію Криму у 2014 році, окупацію Донеччини та Луганщини, була великою помилкою. Борис Джонсон першим зі світових лідерів зайняв жорстку і принципову позицію щодо визнання і визначення Росії державою-агресором», — сказав у своїй промові перед врученням диплома ректор ЛНУ ім. Франка Володимир Мельник.

Борис Джонсон свою інавгураційну промову присвятив пораненим захисникам і захисницям України, з якими він спілкувався напередодні. «Я бачив в обличчях і очах цих чоловіків, попри поранення, які вони отримали, що у них лев’ячі серця людей, які бились за свою країну, за свої сім’ї, за своїх рідних. Вони розповіли мені, як крок за кроком їхні підрозділи визволяють свою країну від окупантів. Коли українські війська переможуть, вони визволять землю незалежної європейської країни. І вони здобудуть перемогу за свободу в усьому світі», — сказав він.

Борис Джонсон став 36 почесним доктором ЛНУ і другим закордонним політичним діячем, що має цей статус. У 2019 році звання Doctor Honoris Causa отримав тодішній президент Європейської ради, польський політик, колишній прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Додамо, 4 жовтня 2022 року Вчена рада Львівського університету присвоїла звання «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка» видатному британському політику, великому другу України, Прем’єр-міністрові Великої Британії (2019-2022) Борису Джонсону. До цього британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка

Нагадаємо, Борис Джонсон приїхав до Льова 9 вересня. На сторінці “Укрзалізниці” зазначили, що “свою 5 подорож українським поїздом пан Борис вирішив провести в Інтерсіті+ в компанії звичайних пасажирів”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності