• Головна
  • Росія
  • Бояться протестів у країні: спецслужби рф перевіряють росіян українського походження

Бояться протестів у країні: спецслужби рф перевіряють росіян українського походження

Бояться протестів у країні: спецслужби рф перевіряють росіян українського походження

Водночас на окупованій українській території ситуація для місцевих жителів дедалі погіршується

Російські спецслужби нервово активізували роботу не лише з громадянами України у рф. Тепер вони почали перевіряти й власних громадян українського походження.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

“Російська Федерація боїться українців. Боїться їхньої протестної активності всередині самої росії”, — наголосила Маляр.

Водночас, за її словами, на окупованій українській території ситуація для місцевих жителів дедалі погіршується. Зокрема, цього тижня на території Херсонщини загарбники ввели суворі обмеження на переміщення людей між населеними пунктами. Це суттєво ускладнило життя для значної кількості місцевих: важко отримати продовольство, ліки та необхідну термінову медичну допомогу.

“Порушення окупаційних обмежувальних вимог жорстко карається. Зокрема, російські військовослужбовці обстрілюють без попередження цивільні автомобілі, які наближаються до наведених понтонних переправ”, — зазначила заступниця міністра оборони.

Крім того, загарбники посилили пропаганду у навчальних закладах на окупованих територіях. Вони змушують дітей вчитися за матеріалами, які містять викривлене розуміння історичних подій, та поширюють наративи про нібито тільки спільне майбутнє України та рф. Також окупанти використовують навчальні та дитячі заклади для прикриття техніки і зброї від ударів ЗСУ. Не виключено, що вони можуть використати і дітей як живий щит.

Нагадаємо, у москві співробітники ФСБ шукають тих, хто проти війни, особливо звертають увагу на вихідців з України, щоб звинуватити їх у “терактах” в росії. Однією з цілей таких обходів є не допустити формування та розповсюдження у столиці росії негативного ставлення до війни, а також знайти людей, які можуть вплинути на формування незалежної громадської думки щодо неї.

Росія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності