• Головна
  • Новини
  • Затвердив анексію чотирьох областей і не змінив статусу ”спецоперації”: що варто українцям знати із заяв путіна

Затвердив анексію чотирьох областей і не змінив статусу ”спецоперації”: що варто українцям знати із заяв путіна

Затвердив анексію чотирьох областей і не змінив статусу ”спецоперації”: що варто українцям знати із заяв путіна

Також путін наказав створити план допомоги “новим територіям”

Сьогодні, 5 жовтня, російський президент владімір путін затвердив спробу анексії чотирьох областей України. Він підписав злочинні “закони” про “входження” цих територій до складу рф. Також він доручив передати Запорізьку АЕС в управління росії. Втім очікуваного виступу про зміну статусу “спецоперації” він так і не зробив. Натомість, вкотре продемонстрував свої параноїдальні ідеї щодо України. Тож LVIV.MEDIA підготувало матеріал про те, що сьогодні наговорив кремлівський диктатор

Путін затвердив спробу анексії чотирьох областей України

Йдеться про “закони” про так зване “прийняття” тимчасово захоплених армією рф територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України. За інформацією іншого російського видання “ТАСС”, путін призначив виконувачем обов’язків глави так званої “ДНР” дениса пушиліна, євгена балицького — виконувачем обов’язків глави Запорізької області, володимира сальдо — виконувачем обов’язків глави Херсонської області, а леоніда пасічника — виконувачем обов’язків глави так званої “ЛНР”.

Росіяни намагаються приєднати до себе ЗАЕС

Також путін доручив передати у російську власність Запорізьку АЕС. Раніше окупанти створили компанію для управління ЗАЕС. Зокрема, управляти станцією "до 1 січня 2028 року" призначено АТ "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС",  тоді як в "Енергоатомі" вважають це рішення "нікчемним".

Тим часом російські військові, які перебувають на ЗАЕС, чинять морально-психологічний тиск на працівників станції. Їх примушують отримувати паспорти рф та укладати трудові договори з "Росатом".

Нові заяви путіна

Та найбільше всі чекали, що путін оголосить про зміну статусу “спецоперації”. Він не наважився цього зробити, натомість наговорив чергову порцію маячні про Україну та її народ. Зокрема, що ідеї неонацизму є скрізь, але жодна країна не звеличує його, окрім України, яка зводить його на національний рівень.

"В росії живуть 3 млн українців, ми однаково ставимося до росіян і українців. Може б і не було б ось цього сьогоднішнього конфлікту, якби не було спроб деяких сил у самій Україні та на Заході підправити історію та розірвати її на частини, якби не було звеличення тих, хто співпрацював із Гітлером, із фашистами, якщо не було б бажання цей неонацизм відродити на наших історичних територіях”, — сказав російський диктатор.

Щодо тимчасово окупованих територій, то путін наказав створити план допомоги “новим територіям”, включно з  медициною, спортом та освітою, в яку планують внести зміни відповідно до навчальних програм рф. Також він задоволений тим, як пройшли псевдореферендуми.

“Мене результати “референдумів”, відверто кажучи, самого дещо навіть не тільки порадували, а й здивували — все-таки в таких складних умовах люди жили, та й продовжують ще жити. Результат, звичайно, більш ніж переконливий, і він абсолютно прозорий , цей результат, і не підлягає жодному сумніву”, — сказав путін.

Водночас, він розкритикував міноборони рф за провалену мобілізацію. Зокрема, що відомство вчасно не внесло змін до правової бази за списком тих, хто не підпадає під мобілізацію, тому зараз доводиться вносити корективи. Також путін заявив, що підписав указ про відстрочку від мобілізації тих, хто навчається у вечірній час.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про “неможливість проведення переговорів” із путіним.

Додамо, західні аналітики досліджують, чи є ядерні загрози президента рф владіміра путіна просто блефом, або ж це реальна загроза

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності