• Головна
  • Росія
  • Російські військові відмовляються покидати Казахстан, щоб не воювати в Україні

Російські військові відмовляються покидати Казахстан, щоб не воювати в Україні

Російські військові відмовляються покидати Казахстан, щоб не воювати в Україні

росія практично повністю вивела свої військові контингенти з озброєнням та технікою з територій Таджикистану та Вірменії для участі у війні проти України.

Військовий контингент рф розміщений в Казахстані відмовляється залишати територію країни та повертатися до місць постійної дислокації. Вони бояться, що їх відправлять воювати в Україну.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Формальною причиною відмови російські військові називають відсутність спеціального повітряного транспорту. Вони кажуть, що він у повному складі задіяний у війні з Україною. Реально ж, військові не хочуть потрапити на війну.

Втім, командування не полишає намірів повністю вивести війська з території Казахстану, які були введені туди в ході придушення січневих мітингів проти діючої влади. Це близько тисячі військовослужбовців з повним озброєнням та технікою, які наразі дислокуються поблизу критичних об’єктів інфраструктури – аеродромів, військових полігонів, нафтобаз, космодрому Байконур тощо.

Додамо, що росія практично повністю вивела свої військові контингенти з озброєнням та технікою з територій Таджикистану та Вірменії для участі у війні проти України.

Нагадаємо, через виснаження мобілізаційного потенціалу основних “донорів” війни проти України з неблагополучних регіонів росії, кремль активізувався в так званих “центральних областях”. Зокрема “прихована мобілізація” відбувається у московськй та ленінградській областях.

Також на тимчасово окупованій Луганщині бойовики намагаються почати “загальну мобілізацію” вже з 1 вересня. Також вони проводять пошук росіян-дезертирів.

Росія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності