Священників УПЦ МП на Буковині застали в ліжку з хлопцем

Священників УПЦ МП на Буковині застали в ліжку з хлопцем

Як повідомляють ЗМІ, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з хлопцем, який співає в місцевому хорі

Служба безпеки України виявила документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомили у СБУ.

Правоохоронці викрили листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримували «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

«Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф в Україні, розповідати про нібито утиски “московської церкви” тощо», — йдеться у повідомленні.

Також СБУ знайшла склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка «вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів». Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень росіян, які брали участь у бойових діях проти українських військ.

«Серед таких документів — посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році», — уточнили в СБУ.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ, тривають процесуальні дії.

Додамо, за даними джерел LB.ua, обшук проводився у консисторії (адміністрації єпархії). Зокрема, керівника єпархії, в келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, де він постійно проживає. Саме він є найбільш імовірною кандидатурою на посаду архієрея УПЦ МП замість Павла.

Під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з хлопцем, який співає в місцевому хорі.

Як пишуть у соцмережах, за цим дійством застали ще одного священника.

Оновлено. 15 квітня 2024 року стало відомо, що суд визнав цю інформацію наклепом.

Нагадаємо, ранок вівторка, 22 листопада, невдало розпочався для священнослужителів УПЦ МП. Служба безпеки України «прийшла» з обшуками в Сарненсько-Поліську єпархію УПЦ МП, а також Корецький Свято-Троїцький монастир і жіночий монастир на честь Волинської ікони Божої Матері в селі Серники. Та що найцікавіше — СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі. Детальніше про те, чому ці обшуки відбувались, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності