• Головна
  • Новини
  • "Історична зустріч": ієрархи ПЦУ зустрілися з представниками УПЦ МП

"Історична зустріч": ієрархи ПЦУ зустрілися з представниками УПЦ МП

"Історична зустріч": ієрархи ПЦУ зустрілися з представниками УПЦ МП

Зустріч на території Собору святої Софії вже назвали історичною

Духовенство Православної Церкви України зустрілося з представниками так званої церкви Московського патріархату на території найбільш шанованої святині Києва — Собору святої Софії.

Про зустріч, яка відбулась п'ятого липня, написав присутній на ній Міністр культури України Олександр Ткаченко.

За словами посадовця, зустріч стала по-справжньому історичною в контексті пошуку компромісу між конфесіями та шляху до єдності українського православ'я.

"Крига скресла! Сьогодні, коли війна ставить перед нами нові виклики, все зайве залишається позаду. Вчора, у день пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира, на території Софії Київської відбулася історична зустріч духовенства ПЦУ та УПЦ", — написав він.

Олександр Ткаченко сподівається, що ця зустріч буде початком "нового, мудрого, сильного шляху наших Церков заради вільного й мирного майбутнього України".

"А Міністерство культури та інформаційної політики України та Державна служба України з етнополітики та свободи совісті будуть цьому всіляко сприяти", — додав Міністр.

Нагадаємо, на окупованих територіях відомо про факти співпраці священників Московського патріархату з окупантами, а також їх участі у диверсійній та підривній діяльності проти ЗСУ.

Сам очільник МП в Україні, митрополит Онуфрій, відомий тим, що багато років відмовлявся засудити російську агресію проти України, а 2015-го року був єдиним, хто відмовився піднятися під час зачитування імен загиблих Героїв на урочистому засіданні Верховної Ради, аби вшанувати їх пам’ять.

Вже після повномасштабного вторгнення росії, 12 травня 2022 року синод УПЦ Московського патріархату заявив, що діяльність попереднього президента Петра Порошенка щодо здобуття Томосу й заснування української єдиної помісної церкви стали одним із приводів для вторгнення росії у 2022 році.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності