Страви на кожен день: 5 нових рецептів з курячого філе

Страви на кожен день: 5 нових рецептів з курячого філе

Ділимося тим, як приготувати філе з броколі, грибами або в мультиварці

Різноманіття страв з курки та курячого філе вражає. Але це й не дивно, продукт є найбільш доступним з м’ясних, дієтичний та дуже швидкий у приготуванні. Можливо вам набридли курячі котлети, тефтелі, курка відварна та запечена. Погляньте на рецепт LVIV.MEDIA, де ми підготували надзвичайно цікаві та легкі страви з курячого філе, які точно увійдуть до вашого меню та створять гарний настрій, бо це дійсно смачно.

Оксамитове куряче філе

Філе курки (можна взяти індюшине філе) нарізати невеликими шматочками (приблизно як на гуляш), покласти у миску, посолити, поперчити до смаку, додати 1 ст. л. соку лимона, перемішати та залишити на 20 хвилин. У окремій мисці змішати 2 ст. л соєвого соусу, 1 ч. л. меду, 2 ч. л кунжуту, 2 зубці подрібненого часнику, 1 ч. л гірчиці, розмішати. В окрему миску відділити білок одного яйця, збити вінчиком, додати 2 ст. л картопляного крохмалю, перемішати вінчиком, щоб не було грудочок, додати до м’яса, перемішати. Викласти шматочки на сковороду з розігрітою олією та смажити, перемішуючи 5 хвилин на великому вогні. Потім додати соус та готувати ще 5 хвилин. Завдяки крохмалю, шматочки філе виходять, як наче, оксамитові, ароматні та дуже соковиті.

Ніжне куряче філе до гарнірів у мультиварці

600 г курячого філе нарізати невеликим кубиком. На дно чаші мультиварки налити 1 ст. л рослинної олії, 1 нарізану дрібним кубиком цибулину, обсмажити 2 хвилини та додати кубики курячого філе, перемішати та обсмажити приблизно 5-6 хвилин. Потім додати 120 г нарізаного кубиком сиру фета, посолити, поперчити до смаку. При готуванні сир перетвориться у соус, у разі потреби можна додати трішки води. Тушкувати 20 хвилин. Філе готове, можна додавати до будь-якого гарніру, наприклад до булгуру або молодої картоплі.

Куряче філе з броколі

600 г курячого філе нарізати зручними шматочками та викласти у сотейник з розігрітою рослинною олією, посолити, поперчити до смаку, додати ¼ ч. л. копченої паприки та сушеного часнику, перемішати та обсмажити 5-6 хвилин. У мисці поєднати 3 ст. л сметани, 100 мл води, 1 ч. л борошна, перемішати вінчиком та додати у сотейник до курячого філе. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 5-7 хвилин. 500 г броколі розібрати на суцвіття, кинути у закипілу підсолену воду, додати щіпку харчової соди для збереження кольору. Як тільки вода почне знову закіпати, дістати броколі у миску з холодною водою. Через 1 хвилину воду злити та додати броколі до курячого філе, протушити ще 2-3 хвилини. Страва виходить дуже смачною та дієтичною, наприклад на вечерю.

Куряче філе з грибами та овочами у рукаві для запікання

600 г курячого філе нарізати та тонкі смужки. У миску налити 50 мл соєвого соусу, 1 ч. л спецій для курки, 2 ст. л рослинної олії, 1 ч. л меду, 2 ст. л яблучного оцту та трішки чорного меленого перцю, перемішати та додати у цей маринад шматочки курячого філе. Ще раз добре перемішати та залишити у маринаді на 2 години (можна залишати на довше, наприклад, на ніч). Через 2 години додати до м’яса нарізану соломкою 1 морквину, півкільцями 1 цибулину, соломкою 1 солодку перчину, шматочками 250-300 г грибів, посолити до смаку, перемішати. Викласти все у пакет для запікання, покласти на деко, пакет проколоти голкою у декількох місцях. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Таку страву добре їсти як самостійну страву, але можна подати до гарніру, наприклад, до відварної локшини.

Куряче філе у пергаменті за 10 хвилин

Філе курки розрізати впоперек на декілька частин, злегка відбити. Листи пергаменту залежно від розміру шматочків курячого філе, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати сушеними часником та цибулею, чорним меленим перцем та сіллю, спеціями, які ви любите. Викласти шматок філе на одну половину пергаменту та накрити другою половиною, можна трішки загорнути краї пергаменту, так щоб м’ясний сік не витік при смаженні. Так зробити з іншими шматками філе. Смажити на сильно розігрітій сухій сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Філе виходить дуже ніжне та соковите. Його можна використовувати як для салатів, так і до гарнірів. 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати ідеальні пиріжки з вишнями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності