Бабл ті: рецепт наймоднішого та популярнішого напою

Бабл ті: рецепт наймоднішого та популярнішого напою

Новомодний напій пропонують безліч закладів харчування

Bubble Tea або бульбашковий чай, який готують на основі чорного або зеленого чаю, додаючи у нього різноманітні топінги, екстрати екзотичних рослин, молоко, фруктові сиропи та кульки з тапіоки. Винайшли його ще у середині 1980-х на о. Тайвань, а згодом в нього стали додавати кульки з тапіоки. Поступово його популярність зросла та розповсюдилась в США, Китаї, Австралії та Європі, особливо у Німеччині та Великобританії. 

Цей популярний та модний чай ефектно виглядає та має досить цікаву структуру, але приготувати його цілком можливо і вдома.

LVIV.MEDIA розкаже один з рецептів приготування Bubble Tea.

 Інгредієнти для перлинок тапіоки:

  • крохмаль тапіоки — 125 г
  • какао — 10 г
  • тростинний цукор (або звичайний) — 60 г
  • вода — 100 мл

 Для чаю:

  • тростинний цукор (або звичайний) — 40 г
  • кульки тапіоки
  • чай або кава
  • лід за бажанням

Приготування:

Крохмаль тапіоки змішати з какао. На пательню висипати цукор та додати води, на середньому вогні довести до розчинення цукру, потім засипати тапіоку з какао, ретельно перемішати до однорідності. Маса стане густою як тісто.

Стіл припорошити крохмалем з тапіоки та викласти тісто, добре вимісити. З отриманого тіста розкачати ковбаску та розділити на частини. Кожний шматочок розкачати у дуже тоненькі ковбаски, розрізаючи на частини для зручності, та нарізати мілкими шматочками, з яких сформувати маленькі кульки. Кульки можна заморожувати, якщо зразу всі не потрібні та потім використовувати за необхідності. Засипати кульки у киплячу воду та варити 5 хвилин, постійно перемішуючи, потім накрити кульки кришкою та варити  ще 30 хвилин на середньому вогні.  Вийняти кульки у холодну воду та гарно промити. 

На пательню всипати цукор та додати зварені кульки, перемішати до розчинення цукру та варити до легкого згущення. 

Збираємо напій: кладемо у стакан кульки тапіоки, розмазуючи по стінках стакана, додати молоко, а потім холодний чай або каву, перемішати.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати лимонад, коктейль чи чай з імбиром у спеку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності