• Головна
  • Рецепти
  • Готуємо десерти для спекотного дня: морозиво, крем-брюле та ескімо

Готуємо десерти для спекотного дня: морозиво, крем-брюле та ескімо

Готуємо десерти для спекотного дня: морозиво, крем-брюле та ескімо

Підготували для вас рецепти морозива, яке можна зробити як з фруктами, так і шоколадом

Морозиво, мабуть, найулюбленіший та найсмачніший десерт для багатьох людей у всьому світі. Воно поживне, повітряне та ніжне, має охолоджувальні властивості, що актуально для спекотних літніх днів.

У магазинах його неймовірна кількість, але найкорисніше та натуральне, без “хімії”, з якісних продуктів  — це, звісно, приготоване вдома. Тим більше, що приготувати його легко, навіть, без морожениці.

Бананове морозиво

Для цього морозива треба вибрати дуже спілі банани. Їх треба очистити, порізати кільцями, покласти у поліетиленовий пакет та добре заморозити. Потім, не розморожуючи, скласти у чашу блендера та перебити до утворення легкої повітряної маси. Морозиво готове. Смачніше буде — додати до цієї маси жирні вершки з розрахунку 150 мл вершків на 2 банани та добре збити. 

Смак такого морозива можна урізноманітнити, якщо додати у чашу блендера дрібку яскравого кольору заморожених ягід, наприклад, чорної смородини, або додати до основи 1 ст. л. какао, вийде морозиво з шоколадним смаком.

Морозиво пломбір

У каструлю з товстим дном покласти 4 яєчні жовтки, додати 150 г цукрової пудри та пакетик ванільного цукру, перемішати, додати 100 мл молока та поставити на повільний вогонь. Варити постійно перемішуючи, ні в якому разі не доводячи до кипіння, а лише до легкого загустіння.

Перевірити щільність за допомогою ложки, змокнувши її у суміш, провести пальцем, на ложці повинна залишитися чітка борозда. Зняти з вогню та дати охолонути до кімнатної температури. Коли маса повністю вихолола, тільки потім збити вінчиками міксера 500 мл жирних (33% і більше) охолоджених вершків до стійких піків.

До збитих вершків додати охолоджену масу та збити на невеликих оборотах до однорідності. Отриману суміш перекласти у контейнер з кришкою та поставити у морозильну камеру. Перші 3 години суміш треба перемішувати 5-6 разів лопаткою, для того, щоб у морозиві не утворилися кристали льоду. 

Ескімо

500 мл жирних вершків (33% і більше) збити міксером до пишного стану, додати 250 мл незбираного молока та знову збити до однорідності. Масу вилити у контейнер та поставити у морозильну камеру. Кожні 0,5 години протягом 2 годин діставати морозиво та злегка збивати вінчиками міксера. Через дві години розкласти ще м’яке морозиво у форми, вставивши в середину кожного палички для морозива. Якщо форм немає, можна використати маленькі пластикові стаканчики. Добре заморозити морозиво.

Потім приготувати глазур: 250 г молочного шоколаду розтопити на водяній бані або короткими імпульсами у мікрохвильовці, додати 70 мл рослинної олії без запаху, добре збити блендером, аби суміш не розшарувалася та додати 50 г подрібнених горішків. Вилити готову масу у стакан та по одному занурити кожне морозиво у глазур. Охолодити. Зберігати у морозилці, завернувши кожне ескімо окремо у харчову плівку.

Крем-брюле

500 мл жирних вершків (33% і більше) збити міксером до стійких піків, додати 180 мл вареного згущеного молока та обережно збити міксером до однорідної суміші (приблизно 1 хвилину, щоб не збити до стану жирного крему). Боки роз’ємної форми для випікання тортів (можна без дна) змазати рослинною олією та вистелити розрізаною на смужки канцелярською пластиковою папкою (для гарної форми боків торта).

На дно форми покласти вафельний корж, що продається у магазинах, та щільно підігнати форму по розміру вафельного коржа. Викласти на нього морозиво, накрити зверху іншим вафельним коржем. Поставити у морозильну камеру мінімум на 5-6 годин.

Фруктове морозиво

Для приготування фруктового морозива можна використовувати будь-які фрукти та ягоди, свіжі чи заморожені (чорна смородина, полуниця, малина, абрикос, персик і т.д.) 300 г ягід чи фруктів подрібнити разом із цукром до смаку (приблизно на 300 г фруктів 150 г цукру), у разі потреби, перетерти через сито для отримання гладкої суміші без шкірки та кісточок.

До отриманого пюре додати 2 яєчні білки, поставити на водяну баню на збити міксером до прогрівання суміші до температури приблизно 57-65 % (приблизно 15-20 хвилин). Суміш значно збільшиться в об’ємі. Зняти з вогню та поставити у миску з холодною водою та продовжувати збивати також приблизно 15-20 хвилин до утворення пухкої щільної маси, розкласти по формах та заморозити.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати полуничний джем та цукати на зиму.

Рецепти

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності