• Головна
  • Рецепти
  • Запекти чи додати в салат: що приготувати з молодої картоплі

Запекти чи додати в салат: що приготувати з молодої картоплі

Запекти чи додати в салат: що приготувати з молодої картоплі

Пропонуємо приготувати п’ять нескладних сезонних страв

Молода картопля влітку — найпопулярніший та найпростіший гарнір на вечерю чи обід. Вона насичена вітаміном С, не має багато жирів та холестерину. До того ж ніжна та легка текстура зробили картоплю поширеним овочем для споживання влітку. Зазвичай, ми готуємо молоду картоплю відвареною з вершковим маслом та кропом, бо це дуже смачно.

Які ще страви можна приготувати з молодої картоплі, розкаже LVIV.MEDIA.

Молода картопля, запечена з молодим часником та курячими крильцями

1 кг молодої картоплі (беріть невеликі за розміром картоплини) помити, почистити за допомогою металевої сіточки. Не страшно, якщо шкірка десь залишиться, можна готувати її так. Кожну картоплину наколоти у декількох місцях виделкою. 2-3 стеблини молодого часнику дрібно нарізати. Картоплю посипати молодим часником, додати  1 ч. л  солодкої паприки,  ½ ч. л  сухого базиліку, 100 мл кефіру, посолити до смаку, перемішати.

1 кг курячих крилець помити, додати 1 ч.л  сушеного часнику, 1 ч. л  солодкої паприки, ½ ч. л  гострої паприки, 1 ч. л гірчиці, 3 ст. л кетчупу, посолити до смаку, перемішати.

Викласти картоплю у форму для запікання або деко, зверху викласти курячі крильця, запікати у духовці при температурі 200 градусів приблизно 35-40 хвилин. За цей час крильця перевернути на другий бік.

Молода картопля, запечена у пергаменті з тим’яном

800 г молодої картоплі невеликого розміру помити та почистити. Приготувати заправку: змішати 4-5 ст. л оливкової олії, 3-4 зубці часнику, 2 ч. л солі, 2-3 гілочки свіжого тим’яну (нарвати його), ½ ч.л. сухого розмарину. Перемішати картоплю із заправкою та викласти на деко, вистелене великим листом пергаменту, та закрити ним картоплю у вигляді конверта. Запікати  при температурі 180 градусів приблизно 40-50 хвилин залежно від вашої духовки. Потім відкрити конверт та поставити під гриль приблизно на 7 хвилин для утворення золотавої скоринки.

Теплий салат з молодої картоплі та квашеної капусти

250 г молодої картоплі  відварити в підсоленій воді. Тим часом замаринувати цибулю: 1 цибулину нарізати тонкими півкільцями, додати 100 мл води, 1 ч. л  цукру та оцту (9%), перемішати, через 15 хвилин злити рідину. Відварену молоду картоплю нарізати на зручні шматочки, додати 200 г квашеної капусти, нарізану соломкою 1 болгарську перчину, зелень до смаку, мариновану цибулю, сіль та чорний перець та 1-2 ст. л запашної рослинної олії, перемішати.

Молода картопля з ароматними сухариками та твердим сиром

800 г молодої картоплі невеликого розміру відварити в підсоленій воді. Приготувати ароматні сухарики: 2 ст. л панірувальних сухарів змішати з 3-4 ст. л. оливкової олії, подрібненим 1 зубцем часнику, 1 ст. л приправи для картоплі. Відварену картоплю перемішати з ароматними сухариками, викласти у форму для запікання, насипати 100 г тертого твердого сиру. Запекти у духовці при температурі 180 градусів приблизно 10-15 хвилин.

Молода картопля з соєвим соусом та медом

500 г молодої картоплі невеликого розміру помити і просушити паперовим рушником. На пательні розігріти 2-3 ст. л рослинної олії, викласти картоплю в один шар, обсмажити під кришкою 20 хвилин, перемішуючи до золотавості. Всередині картопля повинна стати м’якою. 3 ст. л соєвого соусу змішайте з 3 ст. л меду, подрібненим 1 зубцем часнику. Полийте цим соусом картоплю та готуйте до тих пір, поки картопля не покриється блискучою глазур’ю, а соус не загусне. При подачі  посипте картоплю кунжутом, перемішайте.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало нестандартний рецепт картоплі, якщо набридло їсти звичні страви.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності