• Головна
  • Рецепти
  • Простіше не буває: запечена картопля у кожушках з грибним соусом 

Простіше не буває: запечена картопля у кожушках з грибним соусом 

Простіше не буває: запечена картопля у кожушках з грибним соусом

Розповідаємо, як приготувати картоплю нестандартно

Якщо любите картоплю та маєте бажання урізноманітнити своє меню нетривіальною стравою, пропонуємо приготувати два оригінальні рецепти з картоплі, прості та швидкі, які без сумніву сподобаються всім.

Картопляні коржики

Візьміть 1 кг картоплі невеликого розміру, ретельно вимийте. Зваріть цілою до готовності. Злийте воду та викладіть на вистелене пергаментом деко, по одній картоплині на певній відстані одна від однієї. За допомогою важкої пляшки або іншого кухонного приладдя роздавити кожну картоплину у не тонкий коржик. Кожен картопляний коржик гарно змастіть оливковою олією та посоліть.  Запікайте у духовці, розігрітій на 200 градусів до рум’яності.

Тим часом приготуйте грибний соус. 600 г печериць поріжте невеликими шматочками, на пательню налийте оливкову олію та підсмажте гриби з 1 цибулиною, посоліть та поперчіть до смаку, додайте 200 мл вершків, готуйте на невеликому вогні до легкого загущення вершків. Викладіть гриби у миску. Наріжте невеликим кубиком 5 консервованих огірків, додайте до грибів. Подрібніть пучок петрушки та 5 зубців часнику, додайте у миску з грибами та огірками, перемішайте, соус готовий.

Подавайте, поклавши по 1 столовій ложці грибного соусу на кожен картопляний коржик.

Готуємо картопляні кульки у тісті з моцарелою

500 г картоплі почисьте, наріжте кубиком та зваріть до готовності. Потовчіть до стану пюре, додайте 1 ч. л солі та 5 столових ложок борошна, добре перемішайте.

В окремій мисці приготуйте тісто: розбийте 2 яйця, додайте щіпку солі, 90 мл молока та 125 г борошна, добре перемішайте вінчиком до однорідної маси без грудочок.

200 г сиру моцарела наріжте не дрібним кубиком. Змастіть руки олією, викладайте на руку по 1 ложці картопляного тіста, зробіть коржики, всередину них покладіть по кубику моцарели, скотіть кульки.

В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі. Кожну кульку обмочуйте в тісто, а потім у паніровку та випікайте у великій кількості олії, готуйте до золотавого кольору.

Кульки мають виходити зовні хрусткими, а всередині м’які та з розплавленим сиром.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати чанахи з грибами у горщиках.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності