• Головна
  • Рецепти
  • Готуємо у Великодній піст: рецепт салату з кускусом і овочами

Готуємо у Великодній піст: рецепт салату з кускусом і овочами

Салат
Фото: Freepik

Цей салат стане поживним доповненням до пісного меню

Великий піст — це один з головних і тривалих постів у християнських конфесіях. Він встановлений як наслідування Ісуса Христа, який постився у пустелі сорок днів, та має на меті приготуванні до святкування Великодня. Цей піст триває сім тижнів перед Воскресінням Христовим. Тобто у 2023-му році Великий піст розпочинається 27 лютого та закінчиться 15 квітня, напередодні Великодня.

Традиційно у піст обмежене споживання багатьох продуктів, тож LVIV.MEDIA підготувало рецепт поживного салату, який ідеально підійде для дотримання посту.

Інгредієнти: 50 грамів кускусу, 7 помідорів чері, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1 кабачок, сіль, зелень до смаку.

Приготування: кус-кус потрібно приготувати відповідно до інструкції на пакуванні. Також слід запекти шматочками кабачок. Водночас огірок, перець і помідори варто теж нарізати шматочками. Далі усі інгредієнти слід змішати у салатниці, посолити, додати улюблену зелень, можна також злегка приправити олією.

Нагадаємо, гарнір з картоплі — це завжди безпрограшний варіант, та якщо набридла картопля пюре, смажена та тушкована, спробуйте ще один доволі цікавий рецепт картопляного перекусу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності