• Головна
  • Рецепти
  • Готуємо китайську страву: броколі суанні зі запеченим рисом

Готуємо китайську страву: броколі суанні зі запеченим рисом

Готуємо китайську страву: броколі суанні зі запеченим рисом

Відмінність рецепту полягає у тому, що усі інгрідієнти додають виключно до смаку

Додайте до своєї добірки пісних рецептів страву китайської кухні — броколі суанні та поєднайте їх з неперевершеним гарніром східної кухні — рисом у духовці. Рецепт настільки простий, що не потрібно визначати точну кількість продуктів, ви берете їх у необхідній кількості, враховуючи кількість членів родини.

Броколі суанні   готуються за лічені хвилини, тому спочатку приготуємо рис у духовці.

Інгредієнти:

  • 2 великі цибулини
  • 2 стакану круглозернистого рису
  • ½ стакану рослинної олії
  • 3 стакану кип’ятку
  • пучок петрушки та укропу, кінза (за бажанням)
  • 2 зубці часнику
  • шматочок імбиру, розміром з зубчик часнику
  • сіль, перець, куркума, зіра (за бажанням)

Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо з додаванням невеликої кількості олії. Треба взяти вогнетривку форму для запікання у духовці з високими бортами.

Висипаємо у неї промитий рис, додаємо олію. Зелень нарізаємо та відправляємо до рису, додаємо подрібнений часник, імбир, приправляємо сіллю та спеціями, додаємо смажену до золотавого кольору цибулю, перемішуємо.

До рису додаємо киплячу воду, перемішуємо, пробуємо на сіль, вода повинна бути трішки солонуватою. Щільно накриваємо форму фольгою, в якій робимо зубочисткою або тонким ножем невеличкі проколи. Ставимо у розігріту до 190 градусів духову шафу та запікаємо 1 годину. Після того як година сплила, прибираємо фольгу, перемішуємо та ставимо у духовку на 15 хвилин. Дістаємо рис та подаємо до столу.

Готуємо броколі суанні

Для приготування броколі налийте у миску дуже холодну, майже льодяну воду. Обережно розберіть броколі на суцвіття, якщо суцвіття великі розріжте їх навпіл або на четверо та перекладіть у миску з холодною водою, нехай трохи постоїть щоби броколі стали пружними.

Важливо добре промити броколі, затверділі частини стебла, а також листя, потрібно обрізати.

Тим часом у каструльці закип’ятіть воду, додайте солі, закиньте броколі, діставши їх з холодної води. Проваріть 1 хвилину та витягніть знову у холодну воду. Важливо не переварити, броколі не повинні стати м’якими та сірими. Тепер начистимо часник (до смаку), нарізаємо його максимально дрібно.

На пательню наливаємо рослинну олію, додаємо нашинкований часник. Часник добре прогріваємо на великому вогні та додаємо броколі. Якщо не вистачає солі, досолюємо до смаку. Додаємо трохи крохмалю та перемішуємо. Готуємо на великому вогні 1-2 хвилину.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало, що приготувати з картоплі, якщо пюре вже набридло.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності