Справжній смак Італії: рецепт приготування домашньої піци

Піца
Фото: pexels

За цим рецептом можна буде без особливих зусиль приготувати піцу вдома

Піца — це одна з найбільш універсальних італійських страв, адже існує безліч варіацій її приготування. Незмінним залишається одне — основа з тіста, а ось начинки можуть бути різноманітними — з морепродуктами, овочами, м’ясом, тільки сиром чи навіть з фруктами.

LVIV.MEDIA ж підготувало рецепт піци, за яким страву можна буде без особливих зусиль приготувати вдома та насолодитися справжнім смаком Італії.

Інгредієнти (на дві піци розміром 30-35 см): для тіста — 350 мілілітрів води, 13 грамів цукру, 10 грамів солі, 1 пакетик сухих дріжджів, 25 грамів оливкової олії, 500 грамів борошна, манка для формування; для начинки — 1 варене філе куряче, 1-2 помідори, 100 грамів кукурудзи, 300 грамів моцарели; для соусу — 20 грамів масла, 20 грамів оливкової олії, 3 зубчики часнику, 200 мілілітрів вершків 30%, 1 чайна ложка базиліка, 50 грамів сиру твердого.

Перш за все потрібно змішати воду, цукор, сіль та дріжджі. Туди ж слід додати оливкову олію та борошно. Усе разом треба замішати до зволоження всього борошна та залишити на 10 хвилин. Тепер тісто необхідно замішати до гладкості.

Водночас чисту ємність слід змастити маслом та покласти у неї тісто, накривши харчовою плівкою. Таке тісто треба залишити у холодильнику «бродити» на щонайменше 12 годин.

Потім тісто потрібно розділити на 2 частини, кожну з яких заокруглити, накрити плівкою та залишити ще на 30 хвилин. За цей час можна нагріти духовку до 270-300 градусів.

Для приготування ж необхідно пергамент присипати манкою. Тепер можна переходити до формування основи піци — кульку тіста слід обсипати манкою і сформувати з неї піцу так, щоб залишились великі пухкі краї.

Готову основу варто змастити соусом. Для його приготування необхідно в каструлю з товстим дном покласти масло, олію і часник довести все до кипіння. Після того потрібно додати вершки та базилік, сир і перемішати.

Далі на соус треба викласти начинку та можна переходити до запікання. Готувати піцу у духовці варто близько 10 хвилин до рум‘яної скоринки.

Нагадаємо, ризото — це ще одна класична італійська страва. Зазвичай її готують на сковороді, доводячи рис до стану напівготовності, з додаванням овочів, м’яса чи морепродуктів. Однак одним із найкращих поєднань є ризото з грибами та сиром. Саме цей простий, але дуже смачний рецепт, підготувало LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності