• Головна
  • Політика
  • Вірменія звинувачує росію у невиконанні зобов'язань у Нагірному Карабаху: деталі

Вірменія звинувачує росію у невиконанні зобов'язань у Нагірному Карабаху: деталі

Вірменія звинувачує росію у невиконанні зобов'язань у Нагірному Карабаху: деталі

Вірменія передала Азербайджану свої пропозиції щодо мирного договору

Гуманітарна ситуація в Нагірному Карабаху залишається вкрай напруженою. Зокрема тому, що російські миротворці не виконують зобов'язань щодо контролю Лачинського коридору. Його наразі блокують азербайджанські сили.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише «Радіо Свобода».

«В результаті незаконної блокади коридору сотні сімей залишаються розділеними, мимоволі опинившись по різні боки блокади», — сказав Пашинян.

Він додав, що у Нагірному Карабаху відчувається брак низки товарів першої необхідності, зокрема продовольства. Також Пашинян назвав дії Азербайджану в Лачинському коридорі незаконними та розкритикував рф, наголосивши, що москва фактично також не виконує своїх зобов'язань у рамках тристоронньої домовленості.

Зокрема, прем'єр-міністр Вірменії нагадав, що згідно з пунктом 6 тристоронньої угоди від 9 листопада 2020 року Лачинський коридор знаходиться під контролем миротворчих сил рф в Нагірному Карабаху, і Азербайджанська Республіка гарантує безпеку пересування Лачинським коридором громадян, транспортних засобів та вантажів.

«Цей пункт сьогодні фактично не працює. Де-факто виходить, що російський миротворчий контингент не виконує взяте він у рамках тристоронньої заяви зобов'язання тримати Лачинський коридор під контролем. Звичайно, щось подібне відбувається внаслідок протиправних дій Азербайджану, але це не змінює ситуації, адже основна мета російських миротворчих сил – не допустити подібного беззаконня і, зокрема, тримати Лачинський коридор під контролем», — каже Пашинян.

Вірменський прем’єр також повідомив, що Вірменія передала Азербайджану свої пропозиції щодо мирного договору, наголосивши, що в Єревані готові підписати договір з таким змістом.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен раніше казав, що рф, ймовірно, хоче «розбурхати» конфлікт між Вірменією та Азербайджаном, щоб відволікти увагу від війни в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності