• Головна
  • Війна
  • Генштаб: росіяни тікають з Каховки на лівобережжі Херсонщини, колаборантам дають час до кінця року

Генштаб: росіяни тікають з Каховки на лівобережжі Херсонщини, колаборантам дають час до кінця року

Генштаб: росіяни тікають з Каховки на лівобережжі Херсонщини, колаборантам дають час до кінця року

Ситуація на фронті

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах понад двадцяти населених пунктів. Зокрема це - Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області та Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози. Серед місцевих жителів військовослужбовці поширюють інформацію, що Каховка буде залишена російськими військами до кінця цього року, тому, лояльним до окупантів місцевим, пропонують переїзд до тимчасово окупованого українського Криму.

У Луганській області окупанти продовжують здійснювати тиск на місцевих підприємців та примушують їх перереєстровувати бізнес за законодавством російської федерації.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 5 районів зосередження особового складу, один пункт управління та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, у п’ятницю, 16 грудня, з районів Каспійського та Чорного морів росіяни вранці випустили по об'єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилаті (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П). 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності