На Львівщині збудують новий елеватор для зберігання зерна

На Львівщині збудують новий елеватор для зберігання зерна

Його збудують на фермерському господарстві у Самбірському районі

На Львівщині збудують новий елеватор на базі фермерського господарства, для того, щоб покращити логістику та зберігання зернових у регіоні. На Самбірщині вже заклали капсули під його будівництво. Про це 12 жовтня повідомили у Львівській ОВА.

Це буде 36 елеватор в області

У селі Луки Самбірського району, на базі фермерського господарства “Агро-Центр” збудують новий елеватор для зберігання зернових культур. Урочиста закладка капсули під будівництво відбулася 11 жовтня. За словами зазначила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко, наразі в області діють 35 елеваторів, але цього все ще недостатньо для задоволення потреб.

“Цей проект має важливе значення для розвитку аграрної інфраструктури регіону, зокрема покращення логістики та збільшення ефективності зберігання зернових. Наразі в області функціонує 35 елеваторів, однак цього все ще не достатньо для забезпечення потреб області в місцях для зберігання, а тому і будівництво ще одного елеватора — це крок у бік збільшення потужностей регіону”, — пояснила Людмила Гончаренко.

Нагадаємо, минулого року на Львівщині відкрили новий млин з потужністю 50 тонн борошна на добу. «Самбір Млин» спершу постачатиме борошно на український ринок, згодом будуть його експортувати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності