Помер заслужений професор Львівського національного університету

Микола Романюк

Микола Романюк був автором 312 наукових статей, 19 винаходів та патентів

У понеділок, 1 липня, пішов з життя заслужений професор Львівського національного університету імені Івана Франка, організатор визнаної у світі наукової школи кристалооптики Микола Романюк. Інформація про смерть з’явилася на сайті вишу.

Микола Романюк народився 28 серпня 1931 року в селі Качанівка Підволочиського району Тернопільської області. Професор Романюк – автор 312 наукових статей, 180 тез доповідей на конференціях, 19 винаходів та патентів, 5 навчальних посібників, одного підручника, двох монографій.

Працював заступником декана і деканом фізичного факультету (1964-74), завідував кафедрою експериментальної фізики (1977-96), де він організував лабораторії кристалооптики та вакуумного ультрафіолету, які на початку 1960-х років були єдиними в регіоні. До пріоритетних напрямків, розвинутих Миколою Романюком, належать  кристалооптична метрологія, оптичне дослідження доменів фероїків, новий метод створення шкали температури, вимірювання температури й тиску, реєстрації великих доз жорсткої радіації та сумарної дози радіації за певний проміжок часу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності