БЕБ викрило підприємця, який незаконно продавав військову амуніцію Нацгвардії

Обшук БЕБ.

Імпортні шоломи та плити до бронежилетів він продавав в магазинах і через інтернет

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили директора товариства, яке завозило в Україну шоломи та бронежилети під виглядом гуманітарної допомоги нібито для потреб Нацгвардії та ЗСУ. Про це йдеться в повідомленні БЕБ від 1 липня.

Директор компанії, щоб отримати пільги на ввезення товарів  військового призначення, надавав митним органам підроблені листи з неправдивою інформацією про кінцевого отримувача. За документами амуніція призначалася для військової частини Національної гвардії України. Однак фактично імпортовані захисні шоломи та балістичні плити до бронежилетів військовій частині не передавалися. Їх незаконно продавали через мережу спеціалізованих магазинів у кількох регіонах України та в інтернеті.

За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року під виглядом гуманітарної допомоги імпортував 1 тис. захисних шоломів та 3 тис. балістичних плит до бронежилетів. Під час обшуків в офісних й складських приміщеннях та магазинах компанії детективи БЕБ вилучили цієї амуніції на понад 40 млн гривень. 

Також були виявлені фінансово-господарські документи, що підтверджують незаконну діяльність компанії.  Крім того, з’ясовано, що посадовці товариства під час продажу амуніції не сплатили податків на понад 15 млн грн. Незаконно ввезені товари, вилучені під час обшуку, арештовані.

Директору товариства повідомили про підозру в шахрайстві і порушенні вимог експортного контролю та обрали запобіжний захід у вигляд застави. Йому інкримінують вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами та порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. За це директора можуть ув’язнити до п’яти років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності