• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині затримали п’ятьох людей за продаж краденої з військової частини амуніції

На Хмельниччині затримали п’ятьох людей за продаж краденої з військової частини амуніції

На Хмельниччині затримали п’ятьох людей за продаж краденої з військової частини амуніції

Серед затриманих двоє військових

Правоохоронці затримали п’ятьох зловмисників, які торгували військовою амуніцією на Хмельниччині. Серед затриманих є двоє військових. Зловмисники продавали протигази, прилади нічного бачення, спальники, військову форму та інші речі, які вони вкрали з військової частини, про це у вівторок, 5 вересня, повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними прокуратури, троє цивільних та двоє військових організували злочинну групу. Відомо, що двоє військових обкрадали військову частину, а троє цивільних вже продавали крадені речі.

“Серед асортименту були комплекти військової форми, вітрозахисні і маскувальні костюми, взуття, спальники, протигази, прилади нічного бачення та інші речі. Розрахунок здійснювався за передоплатою на банківські картки, після чого товар надсилався поштою”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Також злочинці приймали замовлення від клієнтів та підшукували відповідне військове майно на продаж. Отримані гроші ділили між собою. Як уточнили в ДБР, на етикетках було вказано, що товар є власністю ЗСУ і його не можна продавати.

31 серпня Правоохоронці провели 15 обшуків та вилучили банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та військове спорядження, яке злочинці ще не встигли продати.

Сума завданих державі збитків ще не встановлена. Тривають слідчі дії, встановлюються інші можливі учасники схеми. Крім цього, правоохоронці встановлюють причетність керівництва військової частини. Затриманим загрожує до 15 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності