• Головна
  • Новини
  • Накрали на понад пів мільйона доларів: поліція піймала злочинців, які розкрадали гроші на закупівлі амуніції

Накрали на понад пів мільйона доларів: поліція піймала злочинців, які розкрадали гроші на закупівлі амуніції

Накрали на понад пів мільйона доларів: поліція піймала злочинців, які розкрадали гроші на закупівлі амуніції

"Ділкам" загрожує до 12-ти років за ґратами

Поліція затримала зловмисників, які вкрали кошти Міноборони під час закупівлі військової амуніції. Шахраї встигли привласнити 580 тисяч доларів.

Про це повідомляє Національна поліція.

Злочинцями виявилися співзасновники, директор офшорної компанії на території Королівства Бахрейн та адвокат — вони є представниками Міноборони. Під час обшуків у компанії вилучили 17 млн грн, 400 000 дол. США, 100 000 євро, "чорнові" записи та документацію.

На виконання доручення Міністерства оборони вони знайшли за кордоном постачальника товарів військового призначення для потреб ЗСУ та уклали договір між оборонним відомством та турецькою компанією на загальну суму понад 16 млн євро.

Зловмисники переконали турецьку фірму укласти договір з підконтрольним товариством на закупівлю 1000 військових балістичних жилетів IV рівня захисту для їх термінового постачання на потреби ЗСУ. Проте бронежилети не поставили, а вкрадені кошти "ділки" поділили між собою.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили трьом учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років з конфіскацією майна.

Наразі проводять подальші заходи для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

Нагадаємо, у червні оперативники СБУ викрили зловмисників, які незаконно реалізовували захисне спорядження для військовослужбовців, завезене в Україну як гуманітарна допомога. Зловмисники завезли бронежилетів та іншої амуніції на загальну суму більше 5 мільйонів гривень.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності