Нацгвардія відсудила у львівського підприємства майже 800 тис. грн ПДВ

фото умовне

Суд зобов'язав підприємство повернути Нацгвардії безпідставно сплачене ПДВ

Головне управління Національної гвардії України відсудило у львівського підприємства “Маркитант” 760 тис.грн безпідставно нарахованого ПДВ. Про це йдеться у рішенні Господарського суду, оприлюдненому 5 червня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Компанія продала Нацгвардії екскаватор навантажувач

Як вказано у матеріалах справи, у листопаді 2022 року підприємство “Маркитант” уклало договір з Національною гвардією про закупівлю за державні кошти екскаватора навантажувача Bobcat В780 вартістю 4,5 млн грн, включно з ПДВ — 761,6 тис. грн. Однак на момент підписання угоди, а саме із жовтня 2022 року, підприємство вже перебувало на спрощеній системі оподаткування і не мало сплачувати це ПДВ.

Суд встановив, що "Маркитант" безпідставно включив ПДВ у вартість договору та отримав від Нацгвардії відповідну суму коштом державного бюджету. Представник підприємства у суді стверджував, що не знав про перехід на спрощену систему оподаткування, оскільки витяги з реєстру платників податку не відображали змін щодо групи та ставки платника.

У підсумку суд задовольнив позовні вимоги, визнав недійсною частину договору щодо ПДВ і зобов'язав відповідача повернути Нацгвардії 761,6 тис. грн безпідставно отриманих коштів, а також сплатити судовий збір.

За даними порталу youcontrol, виробничий центр “Маркитант” — підприємство об’єднання громадян, зареєстроване у вересні 2021 року у Львові. Його основний вид діяльності — неспеціалізована гуртова торгівля. Засновником підприємства є громадська організація "Всеукраїнська асоціація підприємців та працюючих людей з інвалідністю України".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності