На Львівщині відкрили ще один центр проживання для людей з вразливих категорій

У Миколаєві відкрили відділ підтриманого проживання для людей старшого віку та з інвалідністю.

Зараз у ньому проживають пʼятеро людей з Херсона, Бахмута, Торецька та Лисичанська

У Миколаєві Львівської області за підтримки обласного бюджету відкрили відділ підтриманого проживання для людей старшого віку та з інвалідністю. Про це 22 травня повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Миколаївська міська територіальна громада стала першою на Львівщині, яка використала на відкриття цього закладу кошти Комплексної програми охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення Львівщини. На ремонт будівлі та благоустрій території довкола неї з обласного бюджету скерували понад 1 млн 700 тисяч гривень. Ще майже 409 тисяч виділили з місцевого бюджету. Умеблювати, забезпечити відділ необхідною технікою і витратними матеріалами допомогли меценати.

Облаштували відділ на базі колишньої амбулаторії. Зараз тут проживають пʼятеро людей з Херсона, Бахмута, Торецька та Лисичанська. Загалом зможуть прийняти 15 осіб. У планах — відкриття теплиці, також планують облаштувати майстерню.

За словами Максима Козицького, обласні соціальні заклади Львівщини переповнені, а тому дуже важливо, щоб громади брали на себе ініціативу й дбали про людей з вразливих категорій на своїй території. Так, як це вже зробили у Львові, Дрогобичі і Стрию, де завдяки допомозі від міжнародних партнерів і місцевих громадських організацій запрацювали центри підтриманого проживання для людей літнього віку та з інвалідністю.

Створення таких центрів – правильний підхід у процесі деінституціалізації інтернатних закладів. Важливо, щоб вони зʼявилися у кожній громаді нашої області. Ми розуміємо, що ресурси обласного, місцевих бюджетів, донорів – обмежені, тому треба працювати над тим, щоб заклади мали свої доходи”. — наголосив Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності