На Львівщині судили уродженця Казахстану за провокацію на блокпості

У Стрию судили уродженця Казахстану за провокацію військових на пості

Обвинувачений Ханат Б. будучи напідпитку та маючи при собі пістолет, зайшов на територію блокпоста і після прохання покинути територію, вигукнув “застрельте мене” і вистрілив в повітря

Стрийський районний суд у вівторок, 16 квітня, виніс вирок громадянину України, уродженцю Казахстану за те, що той з пістолем провокував військовослужбовців на посту. Чоловік зайшов на територію блокпоста і після вимоги покинути територію — вистрілив із пістолета в повітря.

Зловмисник не зреагував на попередження військовослужбовця

Як йдеться у вироку суду, Ханат Б. у листопаді 2023 року провокував військовослужбовців, які охороняли блокпост у селищі Синьовидне Стрийського району Львівської області. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння і маючи при собі пістолет, чоловік зайшов на територію блокпоста, де його помітив один з військовослужбовців.

“Після неодноразового висловлювання військовослужбовцем вимоги покинути територію охоронюваного об`єкта та, будучи попередженим про застосування зброї у разі невиконання вказаної вимоги, вигукнув до військовослужбовця “застрельте мене”, та діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, витягнув з кишені своєї куртки вище вказаний пістолет,” — йдеться у вироку суду.

Після цього, військовий здійснив попереджувальний постріл вгору, на що Ханат Б. не зреагував. Натомість сам вистрілив із пістолета в повітря. Надалі зловмисника затримали військовослужбовці.

Стрийський районний суд визнав винним Ханата Б. та призначив йому 4 роки умовно з випробовувальним терміном 1 рік.

Нагадаємо, у січні стриянина ув’язнили на три роки за неявку до ТЦК після вручення бойової повістки. Раніше, у вересні минулого року, 36-річного мешканця Стрийщини засудили за ухилення від військового призову.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності