На Львівщині апеляційний суд покарав ухилянта реальним терміном ув’язнення

На Львівщині прокурори домоглися ув’язнення ухилянта

Попередньо чоловіка звільнили від ув’язнення, замінивши його іспитовим терміном

Львівський апеляційний суд переглянув вирок суду першої інстанції та засудив 38-річного ухилянта до трьох років ув’язнення. Раніше районний суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, однак звільнив його від відбування покарання з іспитовим терміном. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 4 квітня.

Чоловік відмовився від служби, хоч був придатним за станом здоров’я

За матеріалами справи, у 2022 році 38-річний мешканець Запоріжжя тимчасово проживав у Львівській області, де йому вручили повістку. Коли чоловік прийшов до ТЦК та СП, військові виявили, що за станом здоров’я він придатний для проходження військової служби. З цим військовозобов’язаний не погодився та відмовився від проходження служби. Після цього працівники ТЦК склали відповідний акт про відмову.

Районний суд визнав 38-річного ухилянта винним та засудив до трьох років позбавлення волі, проте звільнив від ув’язнення, замінивши його іспитовим терміном. Прокурори Львівської обласної прокуратури не погодилися з таким вироком та оскаржили його в суді апеляційної інстанції. Там уродженцеві Запоріжжя вже призначили реальну міру покарання — три роки позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці березня Червоноградський міський суд Львівської області засудив чоловіка до трьох років ув’язнення через ухилення від мобілізації. Також 18 березня уродженця Нового Роздолу засудили на три роки тюремного ув’язнення за відмову їхати на війну. Чоловік заявив, що виступає “проти війни” і “не готовий вбивати”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності