У пенсіонера з Львівщини на кордоні вилучили автокран

Автомобільний кран. Фото: Львівська митниця

Чоловік спробував незаконно ввезти автомобільний кран з Польщі в Україну

Львівські митники на пункті пропуску «Шегині – Медика» викрили чоловіка, який незаконно намагався ввезти на територію України автомобільний кран. 66-річний житель Мостиськ розповів, що кран є подарунком для благодійного фонду, повідомили у середу, 3 квітня, у Львівській митниці.

На чоловіка склали протокол, а автокран тимчасово вилучили

За даними митників, чоловік намагався ввезти в Україну автомобільний кран за підробленими документами. Він стверджував, що хоче подарувати його для одного із благодійних фондів.

Під час проходження митного контролю водій подав декларацію про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою. «Однак львівські митники оперативно зв’язалися з польською компанією – відправником автокрана для перевірки законності ввезення вантажу. У відповідь фірма-продавець надіслала копії документів і запевнила, що поставка цього товару здійснювалась виключно в режимі «експорту» з території Євросоюзу», — зазначили у пресслужбі.

Митники встановили, що документи, які їм надав перевізник, мають неправдиві відомості щодо відправника, одержувача товару, характеру і вартості вантажу. На 66-річного чоловіка склали адмінпротокол за переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Автокран тимчасово вилучили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності