Львівські митники вилучили шість незаконно ввезених з Польщі автомобілів

Шість авто з фіктивними документами: митники розкрили схему

Водії, що перевозили авто, надали митникам фіктивні документи про купівлю та переміщення машин через кордон

Львівські митники викрили схему нелегального ввезення автомобілів через пункт пропуску “Грушів – Будомєж”. Водії надали фальшиві документи про купівлю та переміщення машин, зокрема йдеться про електроавтомобіль Теsla .

Мешканці Тернопільщини оформили фіктивні довіреності на авто

Як йдеться в повідомленні, працівники митниці спершу вилучили чотири автомобілі, які перевозили двоє мешканців Тернопільщини за підробленими документами, а саме — Renault, Audi, Tesla та Volkswagen.

“Нотаріальні довіреності на купівлю та переміщення авто через кордон, подані водіями, мають ознаки підробки, оформлені з порушеннями законодавства, а відомостей про їх складання в реєстрі довіреностей не існує. Крім того, нотаріус, який завірив ці документи, за вказаною адресою не працює і даних про його місцеперебування не виявлено,” — зазначили митники.

За схожою схемою діяв мешканець Дніпропетровщини

За схожою схемою діяв 53-річний житель Дніпропетровської області. Під час перевезення на лафеті автомобілів Ford та Toyota, водій подав підроблені довіреності від громадян, які уповноважили водія представляти їх інтереси в Україні і за кордоном.“Пред’явлені довіреності не видавались нотаріусом, оскільки вони оформлені на бланках, які вже були у використанні. ”.

На порушників склали адмінпротоколи за переміщення автомобілів з приховуванням від митного контролю. Їм загрожує штраф від 50 до 100% від вартості ввезених машин разом із конфіскацією цих ТЗ. Незаконно ввезені авто — вилучили до розгляду справи у суді. Наразі справу планують передати до правоохоронних органів за фактом підробки документів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності