Терапевтці зі Сколе повідомили про підозру через смерть пацієнта

Лікар
Фото: pexels

Терапевтка після огляду відпустила пацієнта додому, але менш ніж за годину він помер

Поліція повідомила про підозру терапевтці сколівської лікарні через смерть 63-річного чоловіка. Пацієнт помер ще торік, однак підозру терапевтці оголосили лише у квітні 2024 року.

За інформацією поліції, торік до медичного закладу за допомогою звернувся 63-річний чоловік. Він скаржився на високий артеріальний тиск та біль за грудиною. Терапевтка приймального відділення провела пацієнту первинний огляд та електрокардіограму, після чого відпустила його додому. В подальшому, близько 18.00, пацієнт помер. Зазначимо, що до лікарні він прийшов о 16:50.

Правоохоронці передали тіло чоловіка на експертизу, яка встановила, що причиною смерті хворого стало захворювання серця — гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м’яза і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання. Таким чином, унаслідок неналежного виконання своїх обов’язків терапевтка встановила хворому, який потребував консультації суміжних спеціалістів, неправильний діагноз, що призвело до його смерті.

Лікарку підозрюють у неналежному виконанні професійних обов’язків. Їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності