Юрій Турянський виселить “Онур“ з індустріального парку в Жидачеві за борги

Фото Індустріального парку “Жидачів“

Компанія пів року не платила за оренду та прострочила повернення орендованого майданчика власникові після розірвання договору

Господарський суд Львівської області зобов’язав турецьке АТ “Онур“ повернути індустріальному парку “Жидачів“ орендований промисловий майданчик, площею понад 2 га. Причиною рішення стало те, що компанія протягом шести місяців не сплачувала орендної плати. Крім того, компанію зобов’язали сплатити на користь індустріального парку понад мільйон грн, про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Компанія відмовилася платити за оренду через війну з Росією

За матеріалами справи, договір про оренду виробничого майданчика на вулиці Данила Галицького у Жидачеві між приватним підприємством “Індустріальний парк “Жидачів”, яке належить відомому політикові та бізнесмену Юрію Турянському, та турецьким АТ “Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет ве Санаї Анонім Ширкеті“ уклали у травні 2021 року. Наприкінці червня 2022 року товариство звернулося до індустріального парку з листом та повідомило, що не може сплачувати оренду, у зв’язку з форс-мажорними обставинами, а саме — агресією РФ проти України та відсутність державного фінансування.

За умовами договору, розірвати його можливо було лише через пів року після повідомлення про дострокове припинення оренди. Відтак, до кінця січня 2023 року орендар повинен був сплачувати орендну плату, яку знизили після 24 лютого 2022 року, та повернути виробничий майданчик орендодавцеві. Цих умов “Онур“ не виконало.

У зв’язку з цим, керівництво Індустріального парку “Жидачів” подало позов до суду, вимагаючи стягнути з турецької компанії понад 1,675 млн грн. У цю суму входила вартість несплаченої оренди, неустойки за прострочення орендної плати та здачі майданчика, а також інфляційні втрати.

Господарський суд Львівської області розглянув усі матеріали справи та визнав, що АТ “Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет ве Санаї Анонім Ширкеті“ дійсно порушило умови договору. Відтак він вирішив частково задовольнити прохання ПП “Індустріальний парк “Жидачів“, та зобов’язав компанію згідно з актом прийому-передачі повернути орендований майданчик індустріальному парку. Також “Онур“ повинне сплатити на користь орендодавця близько 1,1 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності