Два коледжі Львівщини отримали 50 тис. євро: на що використають

Два коледжі Львівщини отримали 50 тис. євро: на що використають

Проєкт Дрогобицького та Меденицького коледжу переміг у конкурсі “Makers Innovation Award”, який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини BMZ. Коледжі виграли 50 тис. євро

Дрогобицький та Меденицький коледжі на Львівщини отримали 50 тисяч євро на розвиток профтехосвіти. Вони виграли у конкурсі “Makers Innovation Award”, який фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини BMZ. Про це 11 березня повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації.

Гроші на розвиток отримають Дрогобицький механіко-технологічний фаховий коледж та Меденицький аграрно-технологічний професійний коледж.

На що витратять гроші

Гроші скерують на створення двох майстерень Fab Lab у кожному з профтехів. Майстерні обладнають CNC фрезерними, лазерними станками, плазморізом та потужними 3D принтерами й додатковими інструментами.

“Це дасть можливість об'єднувати студентів, викладачів та майстрів різних спеціальностей, а також переселенців й ветеранів для спільнотворення й дослідження можливостей цифрового виробництва. Таким чином два заклади професійно-технічної освіти зможуть бути більш адаптивними в умовах війни й експериментувати з можливістю впливати на відновлення й відбудову України”, — йдеться у повідомленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності