Один з львівських коледжів визнали найкращим в Україні

Один з львівських коледжів визнали найкращим в Україні

Йдеться про Львівський фаховий коледж спорту

Львівський фаховий коледж спорту за підсумками минулого року став найкращим в Україні. Він вже впродовж декількох років залишається найкращим в Україні серед 20 споріднених закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю. Про це 21 лютого повідомили в Управлінні молоді та спорту Львівської ОДА.

Трійка найкращих спортивних коледжів за 2023 рік така:

  1. Львівський фаховий коледж спорту - 106 879 очок;
  2. Олімпійський фаховий коледж Києва - 97 298 очок;
  3. Харківський фаховий коледж спорту - 94 552 очка.

У коледжі функціонує 13 відділень з таких олімпійських видів спорту: бокс, боротьба вільна, велоспорт, веслування на байдарках і каное, водне поло, гандбол, стрільба кульова, стрільба з лука, легка атлетика, санний спорт, сучасне п’ятиборство, фехтування, футбол. В коледжі навчається 348 учнів-спортсменів та 54 студенти - члени збірних команд України.

За підсумками 2022 року, в офіційних всеукраїнських змаганнях учні та студенти вибороли 376 призових місць. Переможцями та призерами стали 168 осіб. 35 спортсменів брали участь в офіційних міжнародних змаганнях чемпіонатах Європи та світу, де посіли з 1 по 8 місця у відповідних вікових категоріях, з них 22 призових місця. Норматив “Майстра спорту України” за цей час виконали 14 учнів і студентів коледжу на відділеннях боксу, веслування, вільної боротьби, велоспорту, кульової стрільби, санного спорту, художньої гімнастики.

Вихованці коледжу складають основу провідних ігрових команд Львівщини: гандбольного клубу “Галичанка”, футбольного клубу “Карпати”, ватерпольного клубу “Динамо-Львів”. Вихованцями коледжу є такі відомі спортсмени, чемпіони та призери Олімпійських Ігор, чемпіонатів світу та Європи як Ірина Мерлені, Яна Шемякіна, Андрій Котельник, Василь Федоришин, Марія Стадник, Юлія Ткач, Алла Черкасова, Оксана Лівач, Анастасія Горлова, Тарас Міщук, Христина Стуй, Дмитро Чигринський, Павло Коростильов та інші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності