На Львівщині підприємець допоміг виїхати за кордон 12 чоловікам

Фото ілюстративне

Чоловіків влаштовували на роботу водіями вантажівок, аби ті могли безперешкодно виїхати з України

Правоохоронці викрили трьох жителів Львівщини, які допомагали чоловікам виїжджати за кордон. Один із підозрюваних влаштовував клієнтів на роботу до свого підприємства водіями вантажівок. Цією схемою скористалися 12 чоловіків, повідомили у Львівській прокуратурі у четвер, 29 лютого.

За даними слідства, у 2022 році троє мешканців Львівщини організували схему незаконного перетину кордону. Підозрювані підшукували клієнтів та влаштовували їх на роботу водіями вантажівок до підприємства, яким володіє один із організаторів схеми.

“Для реалізації свого плану вони підшукували «клієнтів», працевлаштовували до суб’єкта господарювання. Надалі подавали цю інформацію для внесення в систему «Шлях». Таким чином, призовники безперешкодно виїжджали за межі України в якості нібито працівників підприємця – водіїв вантажних автомобілів”, — написали у пресслужбі прокуратури. Слідчі встановили, що за цією схемою з України незаконно виїхали 12 чоловіків.

Зловмисникам слідчі повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон. Двох підозрюваних тримають під вартою, третього ж оголосили у розшук. Наразі слідчі встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності