Монах зі Львівщини встановив рекорд з паверліфтингу та зібрав 100 тис. грн для ЗСУ

Монах зі Львівщини встановив рекорд з паверліфтингу та зібрав 100 тис. грн для ЗСУ

Це вже третій рекорд з України з паверліфтингу, який встановив єромонах Макарій Дутка

На спортивних змаганнях у Києві єромонах Макарій Дутка зі Львівщини встановив рекорд України з паверліфтингу. На честь свого рекорду чоловік оголосив про збір грошей на потреби військових. За добу підписникам єромонаха вдалося зібрати понад 100 тис. грн, повідомив Макарій Дутка на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 19 лютого.

17 лютого у Києві відбулися всеукраїнські змагання з паверліфтингу “Кубок Спарти”. У цих змаганнях взяв участь чернець Унівської Свято-Успенської лаври єромонах Макарій Дутка. Чоловік встановив новий рекорд України з жиму штанги лежачи з результатом 190 кг.

Posted by Makariy Dutka on Saturday, February 17, 2024

На честь свого рекорду на своїй сторінці у Facebook єромонах оголосив збір грошей на потреби армії. “Завжди мені приємно читати ваші коментарі-вітання. Однак в Україні й далі точиться жорстока війна. Наші захисники потребують коштів на ремонт та обслуговування автомобільної техніки, акумуляторів, шин та інше. Тож цього разу прошу вітання конвертувати в пожертви“, — написав єромонах Макарій.

Необхідну суму вдалося зібрати менше, ніж за добу. Гроші монах зобов’язався передати військовому капелану та народному Герою України Тарасові Коцюбі. Вони підуть на ремонт автомобілів та техніки артилерійської розвідки бригади капелана. “Всього за 24 години нам вдалося, всім разом, наблизити перемогу над агресором: запланована сума зібрана, збір закриваємо, а понад 100 тис. грн передамо на ремонт автомобільної техніки“, — розповів Макарій Дутка.

Нагадаємо, Єромонах Макарій Дутка родом із села Доброгостів Дрогобицького району. Він займається спортом з 2012 року. Цей рекорд є вже третім для монаха-спортсмена, ще два рекорди України з паверліфтингу він встановив у вересні 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності