На Львівщині встановили рекорд України з наймасовішого виконання коляди вертепами

Фото: Суспільне. Львів

У селі Мшанець на Самбірщині коляду “Там во Бахмуті" виконували 105 вертепів

У суботу, 13 січня, у селі Мшанець на Львівщині відбувся зʼїзд вертепів та коляд. У рамках акції “Різдвяні пташки” учасники заходу збирали кошти на дрони для 80-ї галицької бригади. Колядники встановили рекорд України з виконання коляди “Там во Бахмуті”, повідомило Суспільне.

Акцію “Різдвяні пташки” ініціювали священники Роман Гром зі Мшанця й Іван Галь, капелан 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

“Ідея акції "Різдвяні пташки" виникла в мене кілька місяців тому. Я довго з нею боровся, роблю я її чи ні, бо розумів, що емоційно й ресурсно треба затратити, але потім зрозумів, що все-таки нашим військовим треба більше, ніж нам. Ми співпрацювали з отцем Іваном Гальом. На цей час нам вдалося зібрати 250 учасників і ми назбирали 4,7 мільйона гривень. Мета — об'єднати найбільшу кількість вертепів і коляд навколо збору на дрони для 80 бригади і це вдалося", — розповів Роман Гром.

Зазначається, що у заході взяли участь 1259 колядників у складі 105 вертепів. Крім цього, усі колективи-учасники перед різдвяними святами отримали для колядування різдвяну зірку у кольорах емблеми 80-ї бригади.

“Усі, хто бачили ту зірку, знали, що діти збирають на дрони. Було близько десятка закордонних вертепів, це Америка, Англія, Іспанія, Італія, Канада”, — додав отець Роман.

Нагадаємо, за час різдвяних та новорічних свят мешканцям трьох сіл Львівщини вдалося наколядувати близько 500 тис. грн. Жителі Мурованого, Сорок-Львівських та Кам'янополя передадуть ці кошти на допомогу ЗСУ. Зокрема за них планують купити дрони для 137 окремого батальйону морської піхоти та 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, а також інші речі, потрібні захисникам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності