• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові до Дня Соборності встановили рекорд України, розгорнувши найбільший прапор з підписами військових

У Львові до Дня Соборності встановили рекорд України, розгорнувши найбільший прапор з підписами військових

Фото: Максим Козицький

На двадцятиметровому прапорі — 1300 підписів дітей та 148 автографів військових

У неділю, 21 січня з нагоди Дня Соборності в центрі Львова встановили рекорд України, розгорнувши найбільший Державний прапор з побажаннями від дітей та військових, серед яких — підпис Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

О 14:30 на площі біля Львівського театру опери та балету відбулося розгортання прапора. Його приурочили до Дня Соборності України, проголошення 105-ї річниці Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної республіки.

Про заплановану подію раніше повідомляли у Львівській обласній військовій адміністрації. Зазначалося, що побажання на синьому полотні писали діти, публічні люди, волонтери, благодійники, освітяни та культурні діячі. Жовте ж полотно підписали українські військові, які перебувають на лінії фронту.

Рекорд України вдалося встановити у категорії “Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей зібраних по всій Україні та лінії фронту”. Урочистості завершились виступом військового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Доповнено о 17:17. Як повідомили у Львівській обласній раді, на українському стязі — 1300 підписів від дітей та 148 від військових з понад 30-и бригад ЗСУ. Також, за словами в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода, за пів року двадцятиметровий прапор побував у 20 українських містах. У липні його підняли на Говерлу, а згодом у Верховній Раді України підпис на стягу поставив генерал Валерій Залужний.

Надалі прапор зберігатиметься у Львівському Будинку офіцерів.

Нагадаємо, нещодавно у селі Мшанець на Львівщині встановили рекорд України з наймасовішого виконання коляди вертепами. Під час благодійного заходу 13 січня коляду “Там во Бахмуті" одночасно виконали 1259 колядників у складі 105 вертепів. Водночас колядники збирали кошти на дрони для 80-ї галицької бригади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності