• Головна
  • Новини Львівщини
  • Житель Львівщини намагався ввезти в Україну три позашляховики під виглядом гуманітарної допомоги

Житель Львівщини намагався ввезти в Україну три позашляховики під виглядом гуманітарної допомоги

Житель Львівщини намагався ввезти в Україну три позашляховики під виглядом гуманітарної допомоги

Окрім машин, порушник перевозив польові ліжка, які дійсно виявилися гуманітарною допомогою

51-річний мешканець Львівщини віз в Україну з Європи 40 польових ліжок та три позашляховики, як гуманітарну допомогу для благодійних фондів. На ліжка дійсно очікувала київська благодійна організація, а от документи на перевезення авто чоловік підробив. Позашляховики у порушника конфіскували, повідомила пресслужба Львівської митниці у середу, 15 листопада.

За словами правоохоронців, 51-річний мешканець Львівської області перетинав кордон у пункті «Краківець — Корчова» за кермом вантажівки MAN. Чоловік перевозив 40 польових ліжок для благодійного фонду у Києві та три автомобілі для благодійної організації в місті Новояворівськ: Nissan (2006 р.в.), Isuzu (2008 р.в.) і Mazda (2008 р.в.). Під час проходження митного контролю, він надав документи, у яких зазначилися отримувачі гуманітарної допомоги, і митники зв’язалися з ними для перевірки.

ПОЗАШЛЯХОВИКИ та ФЕЙКОВІ ДОКУМЕНТИ: У БЛАГОДІЙНОМУ ФОНДІ НЕ ЧУЛИ ПРО ВОДІЯ, ЯКИЙ ПЕРЕВОЗИВ ДЛЯ НИХ «ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ» 13 листопада в пункт пропуску «Краківець - Корчова» прибула із Польщі вантажівка MAN, яка транспортувала гуманітарну допомогу з Європи. Для проходження митного контролю водій – 51-річний житель Львівської області, подав товаросупровідні документи про переміщення 40 польових ліжок для благодійного фонду у Києві та трьох автомобілів: Nissan (2006 р.в.), Isuzu (2008) і Mazda (2008), адресованих на благочинну організацію в м. Новояворівськ. Для перевірки законності переміщення вантажу працівники Львівської митниці зв’язалися з керівниками благодійних фондів, які значились «одержувачами гуманітарної допомоги» у супровідних листах, поданих водієм. У першому випадку керівниця фонду підтвердила, що вона дійсно очікує польові ліжка. Однак керівник новояворівської організації спростував усю інформацію щодо очікування автомобілів. Також він підтвердив письмово, що не надавав і не підписував жодних листів, які служать підставою для переміщення авто у якості гуманітарної допомоги. Відтак у діях водія вбачаються порушення митних правил, описані в ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо отримувача товару) МКУ. За цим фактом складено адмінпротокол. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів. Польові ліжка були відправлені адресату. Автомобілі, вартість яких встановлюється, вилучено.

Posted by Львівська митниця on Wednesday, November 15, 2023

«У першому випадку керівниця фонду підтвердила, що вона дійсно очікує польові ліжка. Однак керівник новояворівської  організації спростував усю інформацію щодо очікування автомобілів. Також він підтвердив письмово, що не надавав і не підписував  жодних листів, які служать підставою для переміщення авто як гуманітарну допомогу», — розповіли правоохоронці.

Через це митники склали на водія адмінпротокол та конфіскували позашляховики. 51-річному мешканцеві Львівщини загрожує штраф, який дорівнює вартості автомобілів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності