На Львівщині злочинці незаконно переправляли ухилянтів за кордон за системою “Шлях”

Фото: Західний кордон

Вартість незаконного виїзду становила від 5 тис. до 7 тис. доларів США

На Львівщині викрили чотирьох чоловіків, які за гроші незаконно переправляли закордон ухилянтів. Чоловікам призовного віку пропонували втекти за кордон під виглядом водіїв міжнародних перевезень. Про це у понеділок, 13 листопада, повідомила прокуратура.

За даними слідства, організатором незаконної діяльності був 47-річний мешканець Івано-Франківської області, який займався приватними перевезеннями. Разом з трьома спільниками франківець переправляв військовозобов’язаних чоловіків до країн ЄС за допомогою системи «Шлях».

Як встановили правоохоронці, злочинці через знайомих підшукували ухилянтів, які мали намір незаконно виїхати за кордон в особистих цілях. Зловмисники укладали з чоловіками фіктивні договори про працевлаштування як водіїв міжнародних перевезень. Дані псевдоводіїв вносили в систему “Шлях”. Після цього зловмисники виготовляли документи для виїзду водіїв через пункти пропуску на Львівщині.

Вартість послуги незаконного виїзду коливалась від 5 тис. до 7 тис. доларів США. Правоохоронці викрили одного з учасників злочинної схеми в пункті пропуску «Шегині» під час спроби переправлення свого «клієнта».

Під час обшуків у злочинців виявили та вилучили чорнові записи, документацію, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та гроші. На транспортні засоби, які використовували спільники для незаконної схеми, накладено арешт.

47-річному організатору незаконних виїздів та трьом його спільникам оголошено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Чоловікам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності