Мешканець Самбірщини за 10 тис. дол. допомагав ухилянтам тікати за кордон через ліс

Мешканець Самбірщини за 10 тис. дол. допомагав ухилянтам тікати за кордон через ліс

Чоловік переправляв ухилянтів за кордон через підготовлені «лісові маршрути»

СБУ затримала 51-річного жителя Самбірщини, який за 10 тис. доларів допомагав ухилянтам втікати з України. Самбірчанин заручився підтримкою місцевого криміналітету та переправляв чоловіків за кордон через підготовлені лісові маршрути. Про це повідомили у СБУ у вівторок, 14 листопада.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний допомагав чоловікам виїжджати за межі України в обхід контрольно-пропускних пунктів. За даними Нацполіції, самбірчанин намагався переправити військовозобов’язаного чоловіка через кордон у Молдову, а звідти до однієї з країн Євросоюзу. Для виїзду до ЄС зловмисник мав виготовити необхідні документи та переправити ухилянта за межі України в обхід КПП. Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання 5 тис. доларів.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Йому загрожує до дев’яти років з позбавлення волі, чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі слідчі встановлюють всі причетних до злочину осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності