• Головна
  • Новини Львова
  • Львів'янина ув'язнять на сім років за намагання виготовити дипломатичний паспорт ухилянту

Львів'янина ув'язнять на сім років за намагання виготовити дипломатичний паспорт ухилянту

Львів'янина ув'язнять на сім років за намагання виготовити дипломатичний паспорт ухилянту

Чоловік у суді своєї провини не визнав. Запевняв, що просто вирішив обдурити знайомого та виманити у нього гроші

Шевченківський районний суд м. Львова виніс вирок львів’янину, який пообіцяв знайомому виготовити для нього дипломатичний паспорт, щоб безперешкодно залишити країну. Про це LVIV.MEDIA стало відомо із вироку суду.

У жовтні 2022 року львів’янин на зустрічі зі знайомим пообіцяв, що може виготовити для нього дипломатичний паспорт. Та зазначив, що такі послуги будуть коштувати ухилянту близько 3-4 тис. доларів США. Знайомий мав надати чоловіку 200 доларів завдатку, 4 фотокартки, копію паспорта громадянина України та копію паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також копію ідентифікаційного номера.

Вже за місяць після першої зустрічі, у грудні, чоловік, який мав намір виїхати за кордон, передав знайомому 8 тис. гривень завдатку та копії документів. Тоді ж чоловіки домовилися, що перетинатимуть кордон разом, адже без супроводу ухилянта, наче б то, не випустять з України. А вже за межами держави ухилянт заплатить чоловіку 2 тис. доларів США.

На початку січня 2023 року чоловіки зустрілися знову. Тоді ж львів’янин отримав від знайомого ще одну частину суми - 1800 доларів США. Одразу після зустрічі його й затримали правоохоронці.

На суді чоловік своєї провини не визнав. Запевняв, що не мав наміру виготовляти дипломатичний паспорт знайомому, а просто хотів надурити його, виманивши гроші. Тож викинув усі копії документів, які отримав для “справи”.

Проте, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), та призначив йому покарання — 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності