Студенти Львівської політехніки вийшли на протест і вимагають відставки Ірини Фаріон

Студенти Львівської політехніки вийшли на протест і вимагають відставки Ірини Фаріон

Із собою учасники протесту принесли плакати "Фаріон — геть", "Ірина Фаріон ганьбить Україну"

У вівторок, 14 листопада, студенти НУ “Львівської політехніки” вийшли на протест з вимогою звільнити викладачку університету Ірину Фаріон. Акція розпочалася о 12:00 зі скандувань “Геть Фаріон!”, після чого студенти увійшли до вестибюля університету і почали скандувати “Ганьба!”. Як розповіла LVIV.MEDIA прессекретарка політехніки Наталія Павлишин, студенти організували ініціативну групу, яка пішла на переговори до керівництва університету. У результаті перемовин сторони домовилися наступного разу зустрітися 23 листопада. На цю зустріч студенти хочуть запросити Ірину Фаріон.

За даними журналістів “Суспільного”, серед учасників мітингу не лише студенти НУ "Львівська політехніка", а й ЛНУ імені Івана Франка, коледжу індустрії моди КНУКіМ тощо. "Ми вийшли на цей протест, щоб домогтися звільнення Ірини Фаріон з університету. Тому що мій батько військовий і я хвилююся за нього постійно. Коли викладач мого інституту каже такі огидні речі, про це не можна мовчати. Є предмети, які вона викладає у мене", — заявила “Суспільному” студентка НУ "Львівська політехніка" Софія.

До слова, раніше “Львівська політехніка” заявляла, що не несе відповідальності за заяви Ірини Фаріон.

Нагадаємо, 7 листопада суспільство обурилося висловлюванням Фаріон про російськомовних військових. А в понеділок, 13 листопада, стало відомо про те, що після публікації ексдепутатки російська ФСБ затримала у Криму студента, який був проукраїнськи налаштованим і чекав приходу ЗСУ. Сама мовознавиця не визнала своєї вини і звинуватила у провокаціях ворожі спецслужби та самого студента. На висловлювання Фаріон відреагували омбудсмен ВР з прав людини Дмитро Лубінець і представниця президента в АРК Таміла Ташева, які звернулися до правоохоронців з проханням дати правову оцінку словам і діям Ірини Фаріон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності