• Головна
  • Новини Львова
  • «Львівська політехніка» заявила, що не несе відповідальності за слова їхньої викладачки Ірини Фаріон

«Львівська політехніка» заявила, що не несе відповідальності за слова їхньої викладачки Ірини Фаріон

Скріншот із відео "5 каналу"

Напередодні Фаріон заявила, що не може назвати українцями військових, які розмовляють російською

Національний університет «Львівська політехніка» опублікував офіційний коментар щодо інтерв’ю викладачки університету Ірини Фаріон журналістці Яніні Соколовій. У навчальному закладі зазначили, що вони не несуть відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом. Про це повідомила пресслужба університету у вівторок, 7 листопада.

«Львівська політехніка від початку російської агресії в Україні, у 2014 році і дотепер, активно та у різний спосіб допомагає українським воїнам, які борються проти ворога і обстоюють наше право на незалежність і цілісність нашої держави… Однак Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників та студентів поза університетом», — зазначили у навчальному закладі.

Також у пресслужбі університету додали, що кожен воїн, який боронить Україну, незалежно від віросповідання чи мови спілкування, заслуговує найвищої поваги і вдячності. «І це — непорушна позиція нашого університету», — заявили у «Львівській політехніці».

Студенти «Львівської політехніки» 7 листопада виступили за звільнення Ірини Фаріон. На вході до університету вони розклеїли листівки з відповідними закликами.

Нагадаємо, 7 листопада Уповноважений з прав людини звернувся до поліції з проханням перевірити висловлювання Ірини Фаріон. Йдеться про недавнє інтерв’ю колишньої депутатки та викладачки «Львівської політехніки» Ірини Фаріон журналістці Яніні Соколовій. Відповідаючи на зауваження ведучої, що деякі військові полку «Азов» і Третьої штурмової бригади спілкуються російською, Фаріон заявила, що не сприймає цього. Коли ж журналістка зауважила, що несправедливо буде називати російськомовних азовців «кац*пами», Фаріон сказала, що не може назвати їх українцями, бо вони не розмовляють українською мовою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності