Підробили документи й хотіли виїхати за кордон: на Львівщині судитимуть трьох ухилянтів

Загалом протягом періоду  дії воєнного стану на Львівщині поліцейські відкрили 1 420 кримінальних проваджень за фактами підробки документів ухилянтами

На Львівщині судитимуть трьох ухилянтів, які хотіли перетнути державний кордон за допомогою підроблених документів. Відтак, чоловікам загрожує до двох років ув’язнення.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, 25-річний киянин, 42-річний житель Дніпра та 19-річний мешканець Тернопільщини виготовили підроблені документи та посвідчення, що, нібито, звільняють їх від мобілізації до Збройних Сил України та надають право виїзду за кордон під час воєнного стану. Ці підроблені документи вони пред’явили під час спроб перетнути кордон у пунктах пропуску «Краківець» та «Грушів». Втім, в усіх трьох випадках прикордонники виявили підробку та повідомили про це поліцейських.

Наразі правоохоронці завершили розслідування справ, відкритих за ч. 1 ст. 358 (підроблення посвідчення або іншого офіційного документа) та за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України, а обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим, — обмеження волі на строк до двох років.

Загалом протягом періоду дії воєнного стану на Львівщині поліцейські відкрили 1 420 кримінальних проваджень за фактами підробки документів ухилянтами. Так, 997 особам повідомлено про підозру, тоді як у 541 кримінальному провадженні досудові розслідування завершені, а обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Нагадаємо, на Львівщині прикордонники затримали 31-річного «пенсіонера», який пропонував тисячу доларів за перетин кордону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності