Понад 70 спортсменів  Львівщини отримали звання майстра спорту України та вище у минулому році

Понад 70 спортсменів  Львівщини отримали звання майстра спорту України та вище у минулому році

Серед них і звання майстрів спорту міжнародного класу

За підрахунками управління молоді та спорту Львівської ОВА, впродовж минулого року звання «Майстер спорту України» присвоїли 54 спортсменам області. 

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Найбільше нових майстрів спорту з‘явилось у художній гімнастиці — норматив зуміли виконати та отримати нове спортивне звання одразу 7 спортсменок. По 5 нових майстрів спорту України з‘явилось у регбілігу та армрестлінгу. У фехтуванні та гандболі з’явились по 4 нові майстри спорту. Також нові майстри спорту України з’явились у пауерліфтингу, стрільбі з лука, самбо, біатлоні, спортивній гімнастиці, більярді, легкій та важкій атлетиці, кікбоксингу, карате, вільній боротьбі, волейболі, шахах, радіоспорті та тхеквондо.

Норматив «Майстра спорту України міжнародного класу» виконали 17 спортсменів. Відтак, таке звання отримали спортивні акробати Богдан Іваник та Анастасія Семенович, лучниця Дзвенислава Черник, армремлерка Анна Гранатова, орієнтувальник Богдан Воробець,  майстер автомодельного спорту Роман Шундаревський, майстер авіамодельного богатирського багатоборства Олег Пилип’як, майстри української боротьби на поясах Софія Шишак та Назар Ярош та майстриня комбат самозахисту Юлія Кир’яцька. 

Нові спортивні звання такого рівня отримали й атлети обласного центру спорту людей з інвалідністю «Інваспорт»: лижники Василь Кравчук і Павло Баль та параармреслерка Анна Кушнір.  Також майстрами спорту України міжнародного класу також стали керлінгісти центру з порушеннями слуху Тетяна Гливка, Роман Єфанов, Михайло Плесканка та Катерина Якимець.  

Звання «Заслужений майстер спорту України» було присвоєно 5 спортсменам Львівщини, зокрема каратистці Галині Мельник та акробатам Станіславу Кукурудзу, Юрію Пушу, Юрію Савці та Тарасу Ярушу. 

П‘ятеро представників спортивної спільноти Львівщини торік отримали звання «Заслужений тренер України». Йдеться про тренерів з карате Ігоря Богдана, фехтування Володимира Свистіля, спортивної акробатики Галину Беньо та Анжелу Бойко, української боротьби на поясах Богдана Семеніва. 

Нагадаємо, 29 грудня у Львові нагородили найкращих спортсменів, тренерів, спортивні федерації та директорів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста за підсумками 2022 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності