• Головна
  • Новини Львівщини
  • Гірськолижник зі Львівщини виступить на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

Гірськолижник зі Львівщини виступить на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

Гірськолижник зі Львівщини виступить на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

Резервістом Дмитра Гашпара є ще один львівський спортсмен — 16-річний Олександр Пацаган

З 21 до 28 січня відбудеться XVI зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Найкращі молоді спортсмени Європи змагатимуться на території Італії (Фріулі-Венеція-Джулія), а також в сусідніх країнах Австрії (Шпітталь) та Словенії (Планіка). На цьому фестивалі виступить й 17-річний спортсмен зі Львівщини.

Про це повідомили у відділенні Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

У рамках програми ЄЮОФ спортсмени із 48 країн Європи віком від 14 до 17 років змагатимуться у 12 видах спорту: гірськолижному спорті, біатлоні, лижних гонках, керлінгу, фігурному катанні на ковзанах, фрістайлі (слоупстайл, біг-ейр, скі крос), хокеї з шайбою, лижному двоєборстві, шорт-треку, стрибках на лижах з трампліна, сноубордингу, лижному альпінізмі.

У складі збірної України з гірськолижного спорту виступатиме представник Львівщини — 17-річний Дмитро Гашпар. Він виступатиме у:

  • слаломі;
  • слалом-гіганті;
  • супергіганті.

Додамо, що резервістом Дмитра Гашпара є ще один львівський спортсмен — 16-річний Олександр Пацаган. Тренують обох гірськолижників Ксенія Пацаган і Борис Брюханов.

Нагадаємо, кілька днів тому відбувся перший старт нового року для каратистів — престижний міжнародний турнір Karate 1 Series A – Athens 2023. За медалі в столиці Греції Афінах змагалися понад тисяча атлетів із 74 країн світу, а українська збірна виборола дві бронзові медалі. Одну з них завоювала талановита львів'янка Вікторія Ващишин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності