Львівські медики пересадили шкіру чоловікові, якому собака відгриз частину щоки

Безпритульний пес відгриз щоку: медики прооперували мешканця Золочева

Чоловікові пересадили шкіру з підборіддя

Львівські лікарі прооперували 67-річного Ігоря з Золочева, на якого напала зграя безпритульних псів, один з собак відгриз чоловікові частину щоки. Медики прооперували чоловіка і пересадили шкіру з піднебіння на щоку, повідомили у понеділок, 17 червня, у Першому ТМО Львова.

На чоловіка напали собаки по дорозі до сина

На 67-річного Ігоря Єдиновича напала зграя із приблизно 20 собак у Золочеві. Одна із тварин дострибнула до обличчя і відкусила чоловікові частину правої щоки. Пацієнта із діркою розміром 5 на 6 сантиметрів госпіталізували до львівської лікарні. Медики прооперували та закрили дефект на обличчі клаптем шкіри з підборіддя.

“Це доволі складне оперативне втручання. Адже треба пересадити острівцевий клапоть на судинній ніжці. Спершу нам потрібно було виділити судини шиї: лицеві артерію та вену, а також підборідникові артерію та вену. Ці судини є досить тоненькими — до 1 мм в діаметрі. І якщо ми пошкодимо бодай одну з них, то цей клапоть буде нежиттєздатним. Тому ми виділили шкірно-фасціально-м’язовий клапоть, перемістили його через підшкірний тунель в зону дефекту і успішно закрили його”, — розповів завідувач Центру голови та шиї Лікарні Святого Пантелеймона Олег Ковтуняк.

На шостий день після операції медики констатували, що клапоть шкіри прижився та відторгнення організмом немає.

Нагадаємо, нещодавно лікарі у Львові прооперували немовля з вадою нирки. Дівчинка народилася з патологією, яка могла спричинити відмову органу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності